ایران کشوری با تمدن و قدمت دو هزار و پانصد ساله است که غذا های اصیلی دارد، آش های محلی ایران نیز محبوب و خوش طعم است.
در ام تی فود می خواهیم شما را با چند آش محلی ایران آشنا کنیم.
آش رشته
آش رشته از معروف ترین و دوست داشتنی ترین آش های محلی ایران است که جایگاه ویژه ای بین مردم دارد.
ما مردم ایران در بسیاری از مراسمات خود این آش را می پزیم و اغلب بین همسایه ها و فامیل پخش می کنیم.
مراسماتی که در آن آش رشته پخته می شود :
- آش پشت پا برای بعد راهی کردن مسافر مانند پسر سرباز خانواده
- مراسم های نذری سالگرد فوت نزدیکان
- در ماه رمضان و محرم به عنوان نذری
- در ماه رمضان به عنوان افطاری
- روز سیزده بدر

آش دوغ
اگر ترک زبان باشید حتما اسم این آش خوش مزه را شنیده یا خورده اید، این پیش غذا از دیگر آش های محبوب ایران است که مزه ترشی دارد.
اصالت این آش برای استان اردبیل است، اگر به اردبیل سفر کنید مغازه های زیادی می بینید که این پیش غذا را می فروشند.
این آش بسیار ترش مزه است پس ممکن است به ذائقه همه خوش آیند نباشد اما طرفداران خاص خود را دارد.
مواد اولیه اصلی این آش نخود، ماست، سیر، دوغ محلی و سبزیجات به خصوص برگ سیر است.
به دلیل وجود ماست، دوغ و کشک سرشار از کلسیم است و باعث افزایش تراکم استخوان می شود.
پس این پیش غذا بسیار پر خاصیت برای افراد مخصوصا برای کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند است.

آش ترش
این آش مخصوص استان های غربی کشور می باشد، از استان هایی که بین مردم آن این آش محبوب و مرسوم است زنجان می باشد.
مواد اولیه آن حبوبات، لبو، سبزیجات، و میوه های خشک مثل زرد آلو و آلوچه خشک و رشته درست می شود.
این آش خوش طعم هر سال در جشنواره آش استان زنجان پخته و پخش می شود.

آش شله قلمکار
شله قلمکار یکی دیگر از آش های محلی ایران است و تنها آش این مقاله است که در ترکیبات آن گوشت وجود دارد.
این پیش غذا در اغلب شهر های ایران درست می شود و جزو مقوی ترین پیش غذا های ایرانی است.
مواد تشکیل دهنده آن : گوشت بدون استخوان، برنج، سبزیجات، حبوبات و گندم است.

آش ها جزو مقوی ترین و سالم ترین غذا ها هستند، سعی کنید آش های محلی ایران را در وعده های غذایی هفتگی خود بگنجانید، تا تغذیه و برنامه غذایی ای سالم و خوش مزه داشته باشید.
بدون دیدگاه