عوارض نمک

عوارض نمک

نمک حاوی سدیم است که جزو حیاتی ترین مواد بدن است اما مصرف زیاد آن انسان را با عوارض نمک مواجه می کند.

در مقاله ام تی فود ما عوارض نمک و مقدار مناسب مصرف آن را برای شما شرح می دهیم.

 

نمک چیست

نمک به نام سدیم کلرید نیز شناخته می شود، حدود 40 درصد سدیم و 60 درصد کلرید است و در حین ضروری بودن عوارض نمک خطرناک است.

به غذا طعم می دهد و همچنین یک نگهدارنده مواد غذایی است، زیرا باکتری ها نمی توانند در حضور مقدار زیادی نمک رشد کنند.

عوارض نمک

از اصلی ترین عوارض نمک افزایش فشار خون است.

در بسیاری از افراد، کلیه ها در نگه داشتن سدیم اضافی در خون مشکل دارند. با تجمع سدیم، بدن آب را نگه می دارد تا سدیم رقیق شود. این امر هم میزان مایع اطراف سلول ها و هم حجم خون را در جریان خون افزایش می دهد.

افزایش حجم خون به معنای کار بیشتر برای قلب و فشار بیشتر بر رگ های خونی است، با گذشت زمان، کار و فشار اضافی می تواند رگ های خونی را سفت کند و منجر به فشار خون بالا، حمله قلبی و سکته شود. همچنین می تواند منجر به نارسایی قلبی شود.

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد نمک بیش از حد می تواند به قلب، آئورت و کلیه ها بدون افزایش فشار خون آسیب برساند.

از دیگر عوارض نمک از دست دادن کلسیم است که موجب می شود بدن به دلیل استفاده زیاد نمک کلسیم از استخوان خارج شود.

مقدار استفاده مناسب نمک و معرفی انواع آن

اگر می خواهید از عوارض نمک در امان بمانید باید بدانید چه مقدار نمک برای شما مناسب است.

بدن انسان برای هدایت تکانه های عصبی، انقباض و شل کردن عضلات و حفظ تعادل مناسب آب و مواد معدنی به مقدار کمی سدیم نیاز دارد. تخمین زده می شود که برای این عملکردهای حیاتی روزانه به حدود 500 میلی گرم سدیم نیاز داریم.

حداقل سدیم دریافتی بدن 1500 میلی گرم در روز است. با مصرف این مقدار سدیم بدون کمبودی می توانید سالم بمانید.

تقریباً هر ماده غذایی فرآوری نشده مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، گوشت و غذاهای لبنی سدیم کمی دارد، پس تمام سدیم مورد نیاز بدن را نباید از نمک دریافت کنیم.

عوارض نمک

مقدار تقریبی سدیم در 1 قاشق چای خوری

  • نمک خوراکی ید دار 2300 میلی گرم
  • نمک کوشر، درشت 1920 میلی گرم
  • نمک کوشر، خوب، Diamond Crystal®† 1120 میلی گرم
  • نمک دریا، 2120 میلی گرم
  • نمک صورتی (هیمالیا) 2200 میلی گرم
  • نمک سیاه 1150-2200 میلی گرم

عوارض نمک

نمک های ریز آسیاب شده متراکم هستند، بنابراین نسبت به نمک های درشت تر، سدیم بیشتری دارند پس برای جلوگیری از عوارض نمک در مصرف نمک های ریز آسیاب شده دقت کنید.

 البته میزان سدیم می تواند در بین برند ها بسیار متفاوت باشد، بنابراین برای مقادیر دقیق، برچسب اطلاعات تغذیه را بررسی کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *