آلرژی غذایی اغلب علائم نسبتاً خفیف و جزئی مانند ناراحتی های گوارشی ایجاد می کند، برخی از آلرژی ها شدیدتر هستند و می تواند تهدید کننده زندگی باشند.
در این مقاله ام تی فود توضیحات کاملی در مورد آلرژی غذایی به شما خواهیم داد.
آلرژی غذایی چیست؟
آلرژی غذایی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی یک ماده خوراکی را مضر تشخیص دهد و آنتی بادی برای مبارزه با آن ایجاد کند. این آنتی بادی ها علائم آلرژی غذایی مانند کهیر، حالت تهوع، درد معده، اسهال، خارش پوست، تنگی نفس، درد قفسه سینه و آنافیلاکسی را ایجاد می کنند.
آلرژی غذایی، که می تواند ژنتیکی باشد، حدود 4 درصد از نوجوانان و بزرگسالان و 5 درصد از کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد.
اگرچه اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود واکنش نا خوشایندی را نسبت به نوع خاصی از غذا تجربه می کنند، تنها راه تشخیص حساسیت غذایی واقعی مراجعه به پزشک است.
مواد غذایی آلرژیک
تقریباً هر خوراکی می تواند باعث واکنش آلرژیک شود، اما غذاهای خاصی وجود دارند که مسئول اکثر آلرژی غذایی هستند.
- شیر
- تخم مرغ
- بادام زمینی
- آجیل درختی
- ماهی
- صدف
- سویا
- گندم
یکی از آلرژی غذایی آلرژی به بادام زمینی و صدف است که بیشتر ماندگار هستند و علائم شدیدی را ایجاد می کنند.
بسیاری از مردم در نهایت آلرژی به شیر، تخم مرغ در آنها بهبود میابد، پس برخی آلرژی های غذایی به مرور زمان از بین خواهند رفت.
تفاوت آلرژی با عدم تحمل غذایی چیست؟
عدم تحمل غذایی ممکن است علائمی مشابه آلرژی غذایی در برخی افراد ایجاد کند. اینها شامل اسهال، نفخ و … است. اگر مشکوک به عدم تحمل غذایی هستید، مهم است که با پزشک صحبت کنید.
برخلاف برخی آلرژی های غذایی، عدم تحمل غذایی تهدید کننده زندگی نیست. با این حال، آنها می توانند برای افراد آسیب دیده بسیار مشکل ساز باشند. عدم تحمل غذایی با آلرژی غذایی یکسان نیست، اگرچه برخی از علائم ممکن است مشابه باشند.
علائم عدم تحمل غذایی متفاوت از آلرژی غذایی است، اغلب دستگاه گوارش، پوست و سیستم تنفسی را درگیر می کند.
هنگامی که شما دچار عدم تحمل غذایی هستید، علائم معمولاً در عرض چند ساعت پس از خوردن غذایی که نسبت به آن عدم تحمل دارید شروع می شود.
تخمین زده می شود که تا 20 درصد از جمعیت جهان ممکن است دچار عدم تحمل غذایی باشند. تشخیص عدم تحمل و حساسیت های غذایی به دلیل طیف گسترده ای از علائم، دشوار است.
بدون دیدگاه