بهداشت مواد غذایی چیست برای همه مهم است و هر مصرف کننده ای حق دارد از مواد غذایی سالم و با کیفیت برخوردار باشد. با این حال، گاهی اوقات، مردم در سراسر جهان از مصرف مواد غذایی ناامن بیمار می شوند. چنین رویداد هایی به وضوح نقص در تعهد یک تجارت مواد غذایی به بهداشت و ایمنی مواد غذایی را اثبات می کند.
بهداشت مواد غذایی یک جنبه حیاتی برای تضمین ایمنی مواد غذایی و پیشگیری از بیماری های ناشی از غذا است.
چه تولید غذا در یک کارخانه، چه کار در یک سرویس پذیرایی یا یک رستوران، حفظ بهداشت مواد غذایی برای کنترل آلودگی مضر بسیار مهم است، بنابراین از مصرف کنندگان و شهرت شما محافظت می کند.
این مقاله ام تی فود مروری جامع بر بهداشت مواد غذایی است.
تعریف بهداشت مواد غذایی چیست؟
منظور از بهداشت مواد غذایی، عملی است که یک کسب و کار تولید مواد غذایی برای محافظت از سلامت عمومی در برابر خطرات بیماری های ناشی از مواد غذایی که می تواند ناشی از آلودگی باکتریایی باشد، اعمال می کند. به ویژه، بهداشت مواد غذایی با جنبه بیولوژیکی ایمن نگه داشتن مواد غذایی سروکار دارد.
بهداشت مواد غذایی مجموعه ای از اقدامات و دستورالعمل ها برای تمیز نگه داشتن عملیات شما در شرایط سالم است.
این اصطلاح مربوط به جابجایی مواد غذایی، حمل و نقل، نگهداری مناسب غذا و پردازش واقعی مواد شماست.
اهداف بهداشت مواد غذایی شامل موارد زیر است:
جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی به دلیل آلودگی در نتیجه شرایط محیطی ناپاک، شیوه های نامناسب بهداشت مواد غذایی و عدم توجه به ایمنی مواد غذایی. جهت راهنمایی و آموزش به افرادی که در پردازش محصول شما دخیل هستند، در مورد نحوه استفاده ایمن از مواد غذایی و اقدامات بهداشتی. برای افزایش ماندگاری محصول خود از طریق پردازش تمیز. برای جلوگیری از انتشار مواد غذایی نا ایمن به بازار که می تواند منجر به بیماری های ناشی از غذا شود. دستیابی به بهداشت مواد غذایی و حفظ آن یک وظیفه ضروری برای هر کسب و کار مواد غذایی است، کیترینگ ام تی فود با رعایت بهداشت مواد غذایی غذاهایی سالم و ایمن تحویل مشتریان می دهد.
اصول کلیدی بهداشت مواد غذایی برای مشاغل
بهداشت مواد غذایی را می توان تقریباً در تمام زمینه های یک تجارت تولید مواد غذایی اعمال کرد. از فرآیند تولید واقعی مواد غذایی تا تحویل محصولات شما، بهداشت مواد غذایی بسیار کاربردی است. مصرف کنندگان همچنین باید از بهداشت مواد غذایی آگاه باشند.
تمیز کردن: تمیز کردن موثر برای اطمینان از اینکه تمام تجهیزات و سطوح عاری از آلودگی مواد غذایی هستند حیاتی است. این اصل در مورد ظروف آشپزخانه، محل کار و حتی مواد اولیه شما صدق می کند. نظافت همچنین به فرآیند بهداشت مواد در تماس با غذا قبل از کار مربوط می شود.
دستورالعمل تمیز کردن، مهم است مانند نحوه صحیح دور انداختن کیسه های زباله، نحوه استفاده صحیح از مواد تمیز کننده، و نحوه نگهداری مواد تمیز کننده، و چک لیستی از کارهایی که در یک روز باید انجام دهید نیز می تواند در یادآوری نحوه کار به کارمندان شما برای انجام مراحل تمیز کردن مفید باشد.
آیا بهداشت مواد غذایی همان ایمنی مواد غذایی است؟
از نظر فنی، آنها یکسان نیستند. اگرچه در برخی موارد، تولیدکنندگان مواد غذایی از این اصطلاحات به جای هم استفاده می کنند، اما معانی متفاوتی دارند و اصول متفاوتی دارند.
ایمنی مواد غذایی شامل طیف گسترده ای از زمینه ها برای اطمینان از ایمن بودن و مناسب بودن غذا برای مصرف انسان است. این اصطلاح برای توصیف یک سیستم مدیریت گسترده ای استفاده می شود که توسط یک تجارت مواد غذایی استفاده می شود تا اطمینان حاصل شود که خطرات تا سطوح قابل قبول کنترل می شوند.
ایمنی مواد غذایی به انواع خطرات مربوط می شود و شامل سیستم اقدامات اصلاحی، نظارت و نحوه دستیابی به عملیات ایمن است. به طور خلاصه، ایمنی غذا چتر بزرگتر است و بهداشت مواد غذایی زیر آن است. بهداشت مواد غذایی عبارت است از اجرای دستورالعمل های ایمنی مواد غذایی به پاک ترین و ایمن ترین شکل ممکن.
ایمنی غذا به رویکردی جامع برای کنترل و مدیریت خطرات ایمنی مواد غذایی اشاره دارد. از تامین مواد اولیه، فرآوری، بسته بندی مواد غذایی، حمل و نقل و در نهایت، تا زمانی که محصولات آماده فروش شوند را شامل می شود. در طول فرآوری، غذا در برابر آلودگی های بیولوژیکی، فیزیکی، شیمیایی و آلرژی آسیب پذیر است.
استانداردهای بهداشت مواد غذایی عمدتاً شرایط، قوانین و رویه هایی را برای جلوگیری از آلودگی بیولوژیکی مواد غذایی که منجر به بیماری های ناشی از غذا می شود، پوشش می دهد. این اقدامات شامل مدیریت صحیح مواد غذایی، فرآیند تمیز کردن کامل، جلوگیری از آلودگی متقاطع و غیره است.
در حالی که ایمنی مواد غذایی چشم انداز وسیع تری را شامل می شود، از جمله خطرات فراتر از بهداشت، بهداشت مواد غذایی به طور خاص بر پاکیزگی و اقدامات بهداشتی لازم برای نگهداری ایمن و بهداشتی مواد غذایی تاکید دارد.
در نتیجه، می توان گفت که بهداشت مواد غذایی بخشی از ایمنی مواد غذایی است زیرا به اقدامات بهداشتی عمیق تر می رود، که برای ایمنی مواد غذایی اساسی است. یادآوری این نکته مهم است که هر دو مفهوم برای اطمینان از ایمنی و کیفیت غذا ضروری هستند.
بدون دیدگاه