اکبر جوجه یک غذای شمالی خوش رنگ و طعم است که بخاطر جذابیت و خوش مزگی ای که دارد در کل کشور معروف است و در رستوران ها طبخ می شود. طرز تهیه اکبر جوجه خیلی سخت نیست پس میتوان آن را در خانه نیز به راحتی درست کرد و لذت برد.
برخی افراد خارجی نیز به این غذا علاقه مند هستند و این غذا را از رستوران های ایرانی کشور خود تهیه می کنند.
در واقع این غذای پر طرفدار برای شهرستان گلوگاه استان مازندران است که طرز تهیه آن را در این مقاله ام تی فود برای علاقه مندان توضیح می دهیم. اگر به شمال کشور سفر کردید مخصوصا مازندران این غذا را از دست ندهید.
مواد اولیه مورد نیاز
دقت کنید مقدار مواد اولیه در این طرز تهیه اکبر جوجه برای دو نفر است. مرغ شما نباید بیشتر از یک کیلو باشد.
- یک عدد مرغ کوچک از وسط نصف شده
- 6 قاشق زعفران دم شده
- یک عدد پیاز بزرگ
- 150 گرم کره
- رب انار به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- روغن مخصوص سرخ کردن
- برنج پخته شده به مقدار لازم
- آب لیموی تازه(قابل حذف)
طرز تهیه
در طرز تهیه اکبر جوجه باید این را بدانید که مواد و مرغ شما باید 12 ساعت قبل پخت آماده و ترکیب شوند پس اگر برای ناهار فردا قصد دارید این غذا را بپزید باید از امشب مرغ را آماده و مزه دار کنید.
مرحله اول: ابتدا مرغ را خوب بشورید اما پوست آن را نکنید. دقیقا به طور مساوی مرغ را برش دهید حالا دو تکه مساوی مرغ با پوست دارید.
نکته: اگر اکبر جوجه را با پوست مرغ دوست ندارید می توانید قبل از طعم دار کردن مرغ پوست مرغ را جدا کنید.
در این مرحله مرغ ها را در کاسه بزرگی بگذارید پیاز را خلالی در کاسه خورد کنید و حدودا 6 قاشق زعفران، نمک و فلفل را به مرغ اضافه کنید.
با دستانتان مرغ را به این ترکیب خوب آغشته کنید.
اگر طعم آب لیمو در مرغ را دوست دارید حتما یک یا دو قاشق آب لیموی تازه رو مرغ بریزید و با دست پخش کنید.
کاسه مرغ را با سلفون خوب بپوشانید و داخل یخچال بگذارید به مدت دوازده ساعت استراحت کند و مزه دار شود. یا از ابتدا یک ظرف درب دار برای مرغ انتخاب کنید.
مرحله دوم:
بعد از گذشت دوازده ساعت پیاز های داخل مرغ را به طول کامل حدا میکنیم. یک تابه عمیق انتخاب کنید و داخل آن دو الی سه پیمانه روغن بریزید و روی گاز بگذارید. حرارت را زیاد کنید تا روغن خوب داغ شود.
بعد داغ شدن روغن حرارت را کم کنید کره را داخل روغن بریزید، و بعد آب شدن کره مرغ ها را به آرامی وارد تابه روغن کنید و درب تابه را بگذارید.
نکته: بهتر است روغن تمام سطح مرغ ها را بپوشاند اگر در تابه شما برای هر دو تکه مرغ جا نبود می توانید به نوبت مرغ را سرخ کنید.
اگر سطح روغن پایین بود و نیاز بود مرغ ها را برگردانید بعد از بیست الی سی دقیقه مرغ ها را برگردانید تا سمت دیگرشان هم خوب سرخ شود.
بعد از اینکه مرغ ها کامل سرخ و طلایی شدند آن ها را از تابه در بیاورید و بگذارید روغن اضافی از مرغ خارج شود.
حالا اکبر جوجه را با برنج و کمی رب انار سرو کنید.
بدون دیدگاه