قیمه بادمجان یک غذای ایرانی است که در میان مردم ایران و عراق غذای پر طرفداری است. این غذا با پلو سرو می شود. همچنین در برخی مناسبت های و مراسم های مذهبی کشور مانند محرم نیز به عنوان غذای نذری طبخ و بین مردم پخش می شود.
در این مقاله کیترینگ ام تی فود مراحل پخت قیمه بادمجان را نکته به نکته توضیح خواهیم داد.
مواد اولیه مورد نیاز
توجه نمایید که این مقدار مواد اولیه برای تهیه و پخت قیمه بادمجان به اندازه چهار نفر است.
400 گرم گوشت گوسفندی یا گوساله
سه عدد لیمو عمانی
سه قاشق زعفران دم کرده
چهار پیمانه برنج
یک تکه چوب دارچین یا نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم
دو قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
چهار عدد بادمجان تازه
دو عدد پیاز
نصف لیوان لپه
روغن به میزان لازم
یک قاشق چایخوری گلاب(قابل حذف)
آب لیمو ترش به میزان لازم( قابل حذف)
سیب زمینی(قابل حذف)
طرز تهیه
برای تهیه قیمه بادمجان خوش طعم باید مراحل زیر را اجرا کنید.
مرحله اول:
فراموش نکنید که لپه باید از شب قبل شسته و داخل آب یک شب خیس بخورد تا برای پخته شدن روز بعد آماده شود.
درون تابه کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید پیاز ها را ریز خورد یا رنده کنید به روغن اضافه کنید. کمی پیاز ها را تفت دهید تا سبک شوند سپس گوشت های مخصوص خورش را به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا سرخ شوند. سپس فلفل سیاه و زرد چوبه را اضافه کنید و هم بزنید، لپه ها را آبکش کنید و داخل تابه بریزید کمی تفت دهید تا بعد از پخت وا نروند. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و سرخ کنید در نهایت چهار لیوان آب جوش اضافه کنید و هم بزنید در ب تابه را ببندید و حرارت را زیاد کنید. بعد از جوش آمدن آب حرارت را کمتر کنید.
چند ساعت طول طول میکشد تا گوشت خوب بپزد بعد از گذشت چند ساعت لیمو عمانی، (در صورت تمایل آب لیمو ترش) و یک قاشق از زعفران را به خورش قیمه بادمجان اضافه کنید. در پانزده دقیقه پایانی حرارت را خیلی کم کنید دارچین و گلاب داخل قیمه بادمجان بریزید.
مرحله دوم:
در این مرحله باید پلو قیمه بادمجان را آماده کنیم پس برنج را با آب و نمک و روغن داخل قابلمه روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در صورت تمایل آبکش کنید و اگر دوست داشتید می توانید به صورت کته برنج را بپزید که برای تعداد چهار نفر پخت به صورت کته آسان تر و بهتر است.
مرحله سوم:
بادمجان ها را پوست بگیرید و ب صورت ورقه ای برای سرخ شدن برش دهید و نمک بزنید. بعد سی دقیقه آبکش کنید و کنار بگذارید تا خشک شوند سپس داخل تابه در روغن داغ بادمجان ها را سرخ کنید.
سیب زمینی ها را پوست بگیرید و خلال خورد کنید و سرخ کنید تا کنار قیمه بادمجان سیب زمینی سرخ کرده نیز سرو کنید.
نکته: می توانید سیب زمینی را حذف کنید.
در نهایت بعد از پخت برنج ان را با زعفران تزیین کنید و همراه با قیمه بادمجان سرو کنید.
بدون دیدگاه