عدس پلو با گوشت یک غذای ایرانی ساده اما خوشمزه است. این غذا در مراسم هایی مانند محرم به عنوان نذری پخته و بین مردم پخش می شود.
در این مقاله ام تی فود طرز تهیه این غذا به طور کامل توضیح خواهیم داد.
مواد اولیه مورد نیاز
دقت کنید که این مقدار مواد اولیه مناسب طبخ عدس پلو با گوشت برای چهار نفر می باشد.
- چهار پیمانه برنج ایرانی
- دو پیمانه عدس
- چهارصد گرم گوشت چرخ کرده
- دو عدد پیاز بزرگ
- کشمش مناسب پلو به مقدار لازم (برای تزیین)
- صد گرم کره
- خرما به مقدار کافی (قابل حذف)
- زعفران دم کرده به مقدار کافی
- زرشک به مقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
برای پخت عدس پلو با گوشت خوش طعم کافی است مراحل ساده زیر را انجام دهید.
مرحله اول: ابتدا باید عدس را از قبل در آب حدود چهار الی پنج ساعت خیس کنیم. بعد از آبکش کردن عدس آن را در تابه حاوی روغن در حد یک دقیقه تفت دهید و سپس یک و نیم لیوان آب بریزید و بگذارید عدس سی تا چهل دقیقه بپزد.
مرحله دوم: در این مرحله برنج را نیم ساعت در آب، نمک و روغن خیس کنید سپس روی حرارت بالا بگذارید آب به جوش بیاید حدود هفت دقیقه بجوشد برنج آماده آبکش شدن است. اینگونه است که برنج نرم و پخته است اما مغز آن سفت است در این مرحله باید برنج را آبکش کرد اما قبل آن عدس را به برنج اضافه کنید بعد چند دقیقه آبکش کنید.
درن قابلمه مناسب کمی روغن بریزید به سلیقه خود برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان استفاده کنید. برنج و عدس را روی ته دیگ بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید برنج دم بکشد. حدود چهل دقیقه تا یک ساعت زمان می برد.
مرحله سوم: پیاز ها را به سلیقه خود به صورت خلالی یا ریز خورد کنید یا حتی میتوانید رنده کنید. سپس پیاز ها را در تابه حاوی روغن داغ کمی تفت دهید سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و هم بزنید درب تابه را ببندید. هر چند دقیقه هم بزنید تا گوشت کمی سرخ شود و بپزد بعد پخت گوشت نمک فلفل سیاه و زرد چوبه را اضافه کنید.
نکته: پیاز را می توانید خلالی خرد کنید و به صورت جداگانه با روغن زیاد سرخ کنید تا ترد شوند.
کشمش و زرشک را کمی در آب خیس کنید سپس آبکش کنید تا خشک شوند و در نهایت چند دقیقه در حرارت ملایم سرخ کنید و کنار بگذارید.
در تابه روغنی ک زرشک و کشمش را سرخ کردید خرما را نیس در حد چند دقیقه تفت بدهید.(این بخش از مرحله اختیاری میباشد)
در نهایت برنج را با زعفران تزیین کنید و به همراه گوشت، زرشک، کشمش و خرما سرو کنید.
بدون دیدگاه