پلو شوشتری

پلو شوشتری

پلو شوشتری یک غذای سنتی ایرانی و غذای محلی خوزستان است. در این مقاله کیترینگ ام تی فود قصد داریم طرز تهیه و پخت پلو شوشتری را آموزش دهیم.

 

مواد اولیه مورد نیاز

دقت کنید که این مقدار مواد اولیه مناسب پخت پلو شوشتری برای چهار نفر است.

چهار پیمانه برنج

دو دسته متوسط شوید

یک قاشق غذا خوری شوید خشک

یک و نیم پیمانه لوبیا چشم بلبلی

دو عدد پیاز متوسط

هشت عدد فیله مرغ

چهار قاشق غذا خوری زعفران دم کرده

سه قاشق آب لیمو ترش

نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار کافی

روغن و کره به میزان لازم

 

طرز تهیه و طبخ

برای پخت پلو شوشتری باید مراحل زیر را کامل انجام دهید.

 

مرحله اول: ابتدا لوبیا چشم بلبلی را باید از شب قبل در آب بریزید تا خیس بخورد. سپس لوبیا را با دو لیوان آب روی حرارت متوسط میگذاریم، اجازه می دهیم لوبیا به مدت یک ساعت بپزد.

پیاز ها را درشت و خلالی خورد کنید و با فیله های مرغ درون یک ظرف بزرگ بریزید، سپس زعفران دم کرده را به همراه آب لیمو ترش و مقداری نمک و فلفل سیاه به فیله اضافه کنید و خوب ترکیب کنید. روی ظرف سلفون بکشید و بگذارید در یخچال یک تا چند ساعتی بماند.

 

مرحله دوم: بعد پخت لوبیا آن را آبکش کنید و کنار بگذارید و پلو را بپزید. برای پخت برنج ابتدا نیم ساعت بگذارید خیس بخورد، سپس در قابلمه مناسب آب و نمک میریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا به جوش آید و برنج را به آن اضافه میکنیم. هفت تا ده دقیقه که جوشید برنج را برسی کنید اگر برنج نرم و پخته بود اما مغز آن کمی سفت بود آماده آبکش کردن است. لوبیا ها را به برنج اضافه کنید و در حد یک دقیقه هم بزنید و آبکشی کنید.

شوید تازه را ساطوری خورد کنید، یک قابلمه مناسب انتخاب کنید کف آن روغن بریزید و برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید. روی ته دیگ برنج و لوبیا را بریزید در هر لایه شوید تازه و خشک بریزید. بگذارید پلو به مدت چهل دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.

 

مرحله سوم: فیله مرغ را از یخچال خارج کنید و برش دهید سپس آب ها را به سیخ چوبی یا سیخ فلزی کوچک بکشید و داخل تابه حاوی روغن داغ سرخ کنید. بدون سیخ هم می توانید مرغ را در تابه سرخ کنید.

بعد دم کشیدن برنج روی آب کره بریزید و برنج را هم بزنید سپس پلو شوشتری را سرو کنید.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *