حلیم بادمجان یکی از غذا های قدیمی ایرانی است که با مواد و روش تهیه متنوعی طبخ می شود. در این مقاله ام تی فود می خواهیم یکی از بهترین طرز تهیه های حلیم بادمجان را شرح دهیم.
مواد اولیه مورد نیاز
دقت نمایید که این مقدار مواد اولیه مناسب پخت حلیم بادمجان برای چهار نفر است.
- سیصد گرم گوشت سر دست
- سیصد گرم بادمجان
- چهار حبه سیر
- صد گرم کشک
- سه عدد پیاز
- دو قاشق غذا خوری نعناع خشک
- پنجاه گرم عدس
- صد گرم برنج
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
- روغن به میزان لازم
نکته: می توانید به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.
طرز تهیه و پخت
برای طبخ حلیم بادمجان خوش مزه مراحل زیر را به طور دقیق انجام دهید.
مرحله اول: ابتدا یکی از پیاز ها را نگینی خورد کنید و داخل تابه حاوی روغن داغ بریزید کمی تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را به تابه اضافه کنید تفت دهید تا کاملا رنگش تغییر کند. زرد چوبه و فلفل بریزید و بعد یک دقیقه شش لیوان آب جوش داخل تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
مرحله دوم: در این فاصله بادمجان ها را پوست بگیرید و داخل آب و نمک بگذارید تا تلخی بادمجان گرفته شود سپس آن ها را نصف کنید. درون تابه ای روغن بریزید و روی حرارت بگذارید سپس بادمجان ها را به تابه اضافه کنید تا سرخ شود. هر دو طرف بادمجان ها را خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم:
بعد از دو ساعت به گوشت سر بزنید اگر گوشت گوسفندی باشد کامل پخته است در غیر این صورت تست کنید اگر نیم پز بود اجازه دهید یک ساعت دیگر نیز بپزد.
گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کنید، داخل صافی قرار بدهید و کنار بگذارید تا سرد شود. حالا گوشت را با دست ریش ریش، یا خرد کنید و دوباره داخل تابه ای که حاوی آب گوشت هست بریزید. در ادامه قابلمه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و برنج را بشویید و داخل تابه بریزید.
نکته: بعد از پخت گوشت باید یک لیوان آب گوشت ته تابه باقی بماند.
مرحله چهارم: عدس را پاک کنید، بشویید و به برنج اضافه کنید. ۲ الی ۳ لیوان آب و مقداری نمک اضافه کنید و بگذارید به مدت نیم ساعت بپزند. دو پیاز دیگر را نیز نگینی خورد کنید، در تابه حاوی روغن داغ سرخ کنید سپس پیاز ها را خارج کنید و سیر را خورد کنید و داخل همان روغن و تابه سرخ کنید. بعد از چند دقیقه تفت دادن سیر ان ها را نیز خارج کنید و کمی نعناع خشک را سرخ کنید.
مرحله پنجم: بعد پختن عدس و برنج آن ها را با گوشتکوب بکوبید و به گوشت اضافه کنید. سپس بادمجان ها را اضافه کنید و له کنید. نصف پیاز، نعناع و سیر داغ را نیز داخل این ترکیب بریزید و تابه را روی حرارت کم بگذارید تا بادمجان ها با آب گوشت کاملا بپزند و له شوند. در نهایت بعد اتمام پخت کشک را اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید تا با کشک ترکیب شوند و بعد از ده دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید و حلیم بادمجان را با تزیین سیر، پیاز و نعناع داغ سرو کنید.
بدون دیدگاه