رژیم غذایی سالم برای کارکنان
ارائه تغذیه سالم برای شرکت ها نوعی سرمایه گذاری است
رفاه کارکنان برای موفقیت هر شرکتی از اهمیت خیلی زیادی برخوردار است چه بسا که نمی شود از نقش تغذیه در این امر غافل بود.
داشتن یک رژیم غذایی سالم نهتنها برای حفظ سلامت جسمانی ضروری است، بلکه تأثیر زیادی روی سلامت روح و روان و افزایش بهره وری ، سطح انرژی و همچنین افزایش روحیه مشارکت کارکنان دارد.
بنابراین انتخاب یک غذای شرکتی سالم میتواند یکی ازعوامل اصلی در بازگشت سرمایه گذاری باشد.
اهمیت تغذیه سالم برای کارکنان
افزایش تمرکز و بهبود عملکرد
داشتن یک رژیم غذایی سالم موجب تأمین مواد مغذي بدن از جمله ویتامین ها و مواد معدنی میشود. که از منابع غذایی مانند انواع گوشت ها ، لبنیات ، حبوبات ، تخم مرغ و سبزیجات برگ سبز تامین میشوند و از بروز بسیاری ازمشکلات همچون استرس و اضطراب ، خستگی و افسردگی جلوگیري می کنند.
دریافت پروتئین کافی نیز منجر به افزایش نشاط و شادابی ، سلامت و بهبود عملکرد کارکنان می شود.
ایجاد انگیزه و افزایش مشارکت در کار گروهی
یکی از دلایل اصلی بی قراری، خستگی ، تحریک پذیری و بدخلقی کارکنان در شرکت در طول روز تغذیه نامناسب است. پذیرفتن یک عادت غذایی مناسب و داشتن رژیم غذایی سالم در محیط کاری باعث افرایش انرژی ، توانایی و انگیزه کارکنان میشود و افرودن این فرهنگ ب سازمان به کارمندان کمک میکند تا مشوق یکدیگر باشند و فضایی سالمتر ، منظمتر و انگیزشی تر برای یکدیگر ایجاد کنند که این خود موجب افرایش مشارکت در کار و روحیه همکاری با یکدیگر میشود.
پیشگیري از بروز بیماری های مزمن
درصورتی که مواد غذایی سالم دردسترس کارکنان نباشد، غذای ناسالم و پرکالری به دلیل دسترسی راحت و سریع جایگزین منابع غذایی سالم میشوند. مصرف بیش از حد این منابع ازجمله کیک ها ،انواع بیسکوییت ها و فست فودها به دلیل افزایش دریافت اسیدهاي چرب اشباع ، نمک و قند میتواند منجر به بروز بیماري هاي مزمن از جمله دیابت ، فشارخون بالا، چربی خون بالا ، کبد چرب و بیمار ي هاي قلبی عروقی شود.
افزایش رضایت شغلی در کار
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بقا و پیشرفت هر کسب وکاری رضایت شغلی کارکنان آن سازمان است.
تحقیقات نشان داده که تغذیه سالم برای کارکنان موجب افزایش رضایت شغلی آنها میشود .
توجه به تغذیه هر کارمند حس ارزشمندی آنها را بالا برده و بدین ترتیب سطح استرس اشخاص کاهش یافته و احساسِ شادمانی در آنها افزایش پیدا میکند و همین امر باعث چند برابر شدن رضایت کارکنان از موقعیت شغلی میشود .
رژیم غذایی سالم محیط کار
معمولا افراد شاغل در طول ساعت کاری ، غرق در کار میشوند و به تعذیه خود اهمیت چندانی نمی دهند در صورتی که هر فرد متناسب با نوع فعالیت خود باید یک رژیم غذایی سالم ، استاندارد و باکیفیت داشته باشد که در کارایی انها و سلامتشان موثر است.
در واقع حجم غذای مناسب و متناسب با نیاز بدن، تنوع محصولات غذایی و وعدههای غذایی منظم و سالم عواملی هستند که در این رژیم حائز اهمیت هستند.
تغذیه افرادی که کار فیزیکی دارند
کسانی که کار فیزیکی انجام می دهند و فعالیت بدنی بیشتری دارند با توجه به نوع فعالیتی که انجام میدهند باید کالری بیشتری دریافت کنند و وعده غذایی آنها شامل همه گروه های غذایی باشد تا بتواند انرژی لازم ، مواد مغذی ، ویتامین ها و املاح کافی را برای بدن تامین کند.
بهتر است غذاهایی که ماهیچهها را تقویت می کند و دارای پروتئین (گوشت و ماهی) هستند در رژیم غذایی آنها گنجانده شود .
افرادی که کار کم تحرک دارند
این افراد مثل کارمندان چون تحرک کمتری دارند، انرژی کمتری مصرف میکنند .بنابراین حتما باید رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشند تا دچار اضافه وزن نشوند.
تغذیه انها باید شامل این منابع باشد :
پروتئین مانند گوشت ، ماهی و تخم مرغ
کربوهیدرات مانند غلات، حبوبات، سیب زمینی، میوه
چربیهایی چون کره ، پنیر، روغن زیتون،آواکادو،آجیل
ویتامینها ، میوهها و سبزیجات
سویا،جو،گندم و بلغور
افرادی که پرمشغله هستند
افرادی که فعالیتشان زیاد است باید کربوهیدرات بیشتری مصرف کنند .مواد غذایی همچون ماکارونی ، برنج ، سیب زمینی و نان باید در منوی غذایی آنها گنجانده شود.
محصولات لبنی و دارای ویتامین D مانند تخم مرغ و کره که موجب تقویت و استحکام استخوان های بدن می شود مصرف کنند.
افرادی که کار شبانه دارند
بیدار ماندن در شب و انجام فعالیت های شبانه باعث اختلال در ساعت بیولوژیکی در نتیجه منجر به عدم تعادل در رژیم غذایی میشود .تغذیه این افراد نسبت به بقیه کمی متفاوت تر است و به منظور مقاومت در برابر خواب آلودگی و هوشیار بودن از اهیمت بیشتری برخوردار است.
رژیم غذایی سالم شاغلین شب کار بدین صورت است :
تقیریبا 5 وعده غذایی دارند . ناهار باید در زمان طبیعی باشد و شام قبل از رفتن به محل کار و غروب میل شود و بهتر است دو میان وعده سبک تر یکی در نیمه شب و دیگری اوایل صبح و درنهایت قبل از خواب یک وعده غذایی سبک داشته باشند.
برای شام باید غذاهایی سبک مانند: میوه،سبزیجات،سالاد،غلات سبوسدار، شیر و محصولات لبنی، مصرف کنند.
در مجموع کلیه شاغلین باید از خوردن غذا های چرب و شیرین بپرهیزند ، میوه و سبزی بیشتری مصرف کنند و برای جلوگیری از مشکلات گوارشی آرام غذا بخورند و حد اقل سی دقیقه برای غذا خوردن وقت اختصاص دهند.
سخن پایانی
تغذیه خوب بهعنوان یک جزء حیاتی از سلامتی کارکنان شناخته میشود و کارفرماهایی که در غذای شرکتی خود به این موضوع اهمیت می دهند مزایای قابل توجهی از نظر بهرهوری و مشکلات کلی تیمشان دریافت میکنند.
در نتیجه، با ایجاد یک محیط مثبت، افزایش اگاهی کارکنان و ایجاد فرهنگ سازمانی در خصوص رعایت یک رژیم غذایی سالم، عملکرد کلی سازمان افزایش می یابد و بهره وری و راندمان بالا از نتایج آن می باشد.
در منوی غذای شرکتی ام تی فود نیز ،ما سعی کردیم یک رژیم غذایی سالم و متنوع برای کارکنان در نظربگیریم که با توجه به تنوع غذاها کلیه مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین می گردد.
بدون دیدگاه