نگهداری بهداشتی سبزیجات بسیار حائز اهمیت است به این دلیل که در سراسر زنجیره غذایی سبزیجات تحت فرآیندهای مختلف آماده سازی شوند و موقعیت هایی قرار می گیرند که در آن خطر آلوده شدن آنها وجود دارد. برای جلوگیری از آلودگی، کنترل خطراتی که می تواند بر ایمنی مواد غذایی تأثیر بگذارد و مدیریت صحیح آنها برای به حداقل رساندن ضروری است. در این مقاله ام تی فود قصد داریم توضیحات مفیدی در مورد نگهداری بهداشتی سبزیجات دهیم.
نکات اولیه و تحویل گرفتن سبزیجات
ابتدا برای سبزیجات موقع تحویل یک سطح یا ظرف مخصوص، تمیز و استریل شده آماده کنید. با آن ظرف سبزی ها را به آشپزخانه رستوران یا کیترینگ و خانه منتقل کنید. در مرحله دوم از نگهداری بهداشتی سبزیجات بسته بندی را از آن جدا کنید و بلافاصله دور بیندازید. در مرحله سوم سبزی ها را بشویید. هدف از شستن آنها از بین بردن هرگونه خاک، سنگ، حشرات، آفت کش ها و… می باشد که ممکن است هنوز روی سبزی ها وجود داشته باشد. کیترینگ ها بسیار مهم است که بهداشت را رعایت کنند زیرا غذای شرکتی بسیاری را روزانه تهیه می کنند که در آن سبزیجات مختلفی استفاده شده است.
نکات شستن سبزی
برای نگهداری بهداشتی سبزیجات باید آنها را زیر آب جاری سرد بشویید، مخصوصاً سبزیجاتی مانند جعفری و… که قرار نیست آنها را پوست بگیرید را با دقت بالایی بشویید . هر میوه یا قسمتی از سبزیجات را که فاسد یا زرد بود را بردارید و جدا کنید تمام آنها باید کاملا سالم باشند. با میوه ها و سبزیجات شسته شده روی همان سطحی که هنوز شسته نشده اند کار نکنید. از برس های مخصوص برای تمیز کردن مواد غذایی با پوست سفت یا برخی سبزیجات مانند خیار، کدو سبز استفاده کنید.
چرا نگهداری از سبزیجات و میوه ها مهم است؟
میوه ها و سبزیجات تازه محتوی آب زیادی هستند. با گذشت زمان، آنها شروع به از دست دادن رطوبت خود می کنند و کم کم کپک و پوسیدگی روی آنها ظاهر میشود. پس با وسواس و حساسیت نگهداری بهداشتی سبزیجات را رعایت کنید.
طرز نگهداری صحیح سبزیجات
برای اطمینان از نگهداری بهداشتی سبزیجات و ایمنی مواد غذایی، برای کاهش سطح ضایعات ناشی از فساد آن، ظروف نگهداری سبزیجات نباید دارای هوا باشد، بلکه باید دارای قسمت های تهویه شده باشد. قرار دادن سینی های تخلیه در کف ظروف باعث گردش هوا می شود و از متراکم شدن و تجمع آب در کف سطل های سبزیجات جلوگیری می کند. صرف نظر از دمای نگهداری/نگهداری (سرد، منجمد یا دمای اتاق)، توصیه میکنیم از سیستم FIFO – First in, First out پیروی کنید و سبزیجات را در ظروف مناسب نگهداری و جدا کنید. محل قرار دادن سبزیجات در فضاهای نگهداری سازماندهی بهینه انبار های ذخیره سازی، اطمینان از ذخیره سازی مواد غذایی با توجه به گروه و ماهیت خود، بهره وری را در آشپزخانه بهبود می بخشد در حالی که همچنین خطرات بهداشتی و سلامتی را کاهش می دهد. جدا کردن سبزی هایی پخته شده و خام ضروری است.
بدون دیدگاه