چلو خورش قرمه سبزی

چلو خورش قورمه سبزی

چلو خورش قرمه سبزی تقریبا محبوب ترین غذای ایرانی است که کمتر کسی ممکن است آن را دوست نداشته باشد. چلو خورش قرمه سبزی یک غذای اصیل و قدیمی است که در این مقاله ام تی فود نکات پخت و طرز تهیه آن را شرح خواهیم داد.

 

مواد اولیه مورد نیاز

توجه کنید که این مقدار مواد اولیه مناسب طبخ چلو خورش قرمه سبزی برای چهار نفر است.

  • یک کیلو گرم سبزی قورمه
  • چهار عدد لیمو عمانی
  • چهار پیمانه برنج ایرانی
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • دویست گرم لوبیا چیتی یا قرمز
  • پانصد گرم گوشت گوسفندی
  • نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
  • دو حبه سیر
  • یک یا دو قاشق زعفران دم کرده
  • روغن به میزان لازم

 

طرز تهیه

برای تهیه و طبخ چلو خورش قرمه سبزی باید نکات و مراحل زیر را رعایت کنید.

 مرحله اول:

قبل از هر چیزی لوبیا ها باید حدود 8 ساعت در آب خیس بخورند پی از شب قبل آن ها را داخل آب بگذارید. سبزی قورمه باید خیلی ریز خورد یا چرخ شده باشد و خیلی خوب سرخ شود. میتوانید از سبزی ای ک قبلا سرخ شده استفاده کنید. یا سبزی تازه را ابتدا حسابی در تابه با روغن سرخ کنید تا رنگش تیره شود.

لوبیا قورمه سبزی

مرحله دوم:

در این مرحله ابتدا پیاز را ریز خورد یا رنده می کنیم، سپس در یک تابه حاوی روغن داغ تفت می دهیم تا سبک و شفاف شود. سپس سیر به صورت ورقه ای خورد کنید و به تابه اضافه کنید در حد یکی دو دقیقه تفت می دهیم تا بوی سیر پخش شود. حالا گوشت ها را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت عوض و کمی سرخ شود. لوبیا ها را آب کش کنید و در تابه بریزید در حد یکی دو دقیقه تفت بدید و در نهایت حدود چهار لیوان آب جوش بریزید و درب تابه را بگذارید.

مرحله سوم:

اجازه دهید گوشت و لوبیا با حرارت کم بپزند. وقتی گوشت و لوبیا نیم پز شدند سبزی سرخ شده را داخل خورش بریزید و هم بزنید ، دوباره درب تابه را ببندید. بعد از پخت کامل گوشت و لوبیا حالا می توانید لیمو عمانی، نمک و فلفل را به خورش قورمه سبزی اضافه کنید، بگذارید مدتی دیگر خورش با حرارت کم بجوشد تا جا بیفتد و روغن بیندازد.

نکته: برای از بین بردن تلخی لیمو عمانی آن را به مدت پانزده دقیقه داخل آبی که در نقطه جوش است بگذارید و سی دقیقه آخر پخت خورش لیمو داخل خورش بیندازید.

مرحله چهارم: در حله نهایی پخت چلو خورش قرمه سبزی برنج را با آب، نمک و روغن نیم ساعت خیس کنید سپس به صورت کته یا آبکش بپزید و با زعفران تزیین کنید.

نکته: برای تعداد زیاد برنج را حتما آبکش کنید تا از خمیر شدن آن جلوگیری شود.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *