دلمه بادمجان یک غذای سنتی و اصیل شهر تبریز و کشور ایران است که ارزش غذایی بالایی دارد. برای آموزش طرز تهیه دلمه بادمجان با سایت ام تی فود همراه باشید.
مواد اولیه مورد نیاز
توجه کنید که این مقدار مواد اولیه مناسب پخت دلمه بادمجان برای چهار نفر می باشد.
- سه عدد گوجه فرنگی
- هشت عدد بادمجان دلمه ای
- چهار عدد سیر
- نصف پیمانه برنج
- نصف پیمانه لپه
- صد و پنجاه گرم گوشت چرخ کرده
- دو قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
- سه عدد پیاز متوسط
- دویست گرم سبزی دلمه
- نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار کافی
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
برای تهیه و پخت دلمه بادمجان اصیل و خوش مزه باید مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: ابتدا لپه ها باید حداقل 4 ساعت درون آب بمانند تا خیس بخورند، سپس لپه ها را داخل دو لیوان آب جوش بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا یک ساعتی بپزند.
برنج را در قابلمه حاوی آب و نمک بگذارید نیم ساعت خیس بخورد سپس کمی روغن بریزید و روی حرارت بالا بگذارید تا بجوشد بعد از هفت تا ده دقیقه برنج را تست کنید اگر برنج نرم بود اما مغز آن سفت بود آماده آبکشی است، بعد از آبکش کردن برنج آن را کنار بگذارید.
مرحله دوم: دوتا از پیاز ها را پوست بگیرید و نگینی خورد کنید و در تابه حاوی روغن داغ بریزید هم بزنید تا نرم شوند. سپس سیر ها را خورد کنید و به پیاز ها اضافه کنید دو دقیقه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود. بعد از آن گوشت چرخ کرده را در تابه بریزید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند حالا رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه رو اضافه کنید و هم بزنید تا رب سرخ شود. در ادامه سبزی دلمه را خورد کنید و به همراه لپه ها به تابه حاوی گوشت اضافه و حرارت را بیشتر کنید و خوب تفت دهید تا سبزی آب نیندازد. بعد از تغییر رنگ سبزی درب تابه را به مدت پنج دقیقه بگذارید و حرارت را کمتر کنید. بعد گذشت این زمان برنج را درون تابه بریزید و با بقیه مواد هم بزنید تا ترکیب شوند و هیچ آبی ته تابه نماند.
مرحله سوم:
در این مرحله کلاهک بادمجان ها را به دقت با چاقو جدا کنید و داخل بادمجان را خالی کنید. بادمجان ها را به همان شکل در تابه حاوی روغن داغ بریزید تا کمی سرخ شوند و ظاهر خود را حین پخت حفظ کنند.
یک حبه سیر و یک عدد پیاز باقی مانده را نگینی خورد کنید و در تابه مناسبی تفت دهید تا سبک شوند سپس گوجه فرنگی ها را خورد کنید و داخل تابه بریزید و کمی سرخ کنید، بعد از این کار دو لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید روی حرارت بالا غلیظ شود. در این حین مواد گوشتی را داخل بادمجان ها بریزید و سپس بادمجان ها را داخل سس درون تابه بچینید. حرارت را کم کنید و درب نابه را بگذارید تا به مدت سی دقیقه تا یک ساعت بپزند. در نهایت دلمه بادمجان را در ظرف سرو کنید.
بدون دیدگاه