نکات بهداشتی نگهداری گوشت

نکات بهداشتی نگهداری گوشت

با توجه به شرایط مناسبی که گوشت خام برای رشد باکتری ها دارد، حفظ سلامت این ماده غذایی بسیار مهم است. نکات بهداشتی نگهداری گوشت شامل کلیه فعالیت هایی است که از ابتدای تولید تا زمان مصرف برای حفظ سلامت محصول باید رعایت شود. بخش مهمی از این بهداشت به نحوه نگهداری و حمل و نقل صنعتی مواد غذایی مربوط می شود.
این مقاله کیترینگ ام تی فود به شما نکات بهداشتی نگهداری گوشت را شرح می دهد.

چه کسانی باید نکات نگهداری گوشت را بدانند؟

کیترینگ ها معمولا غذای تمام شرکت ها را فراهم می کنند، در منوی غذایی آنها تقریبا همیشه گوشت وجود دارد. در واقع تمام کارکنان شرکت ها و ارگان های متنوع حداقل یک وعده در روز غذای شرکتی حاوی گوشت میل می کنند. البته که گوشت خواص بسیاری دارد و مصرف آن برای ما ضروری است اما به این نکته باید توجه کرد که اگر نکات بهداشتی نگهداری گوشت رعایت نشود می تواند موجب مشکلات زیادی برای مصرف کننده بشود. پس تمام کیترینگ ها باید نکات ایمنی پخت و نگهداری گوشت را رعایت کنند تا غذای شرکتی سالمی برای طیف بزرگی از جامعه تهیه کنند.

به جز کیترینگ ها تمام افرادی که مسئولیت آشپزی و پخت و نگهداری مواد غذایی مانند گوشت را دارند باید این نکات را بدانند تا بتوانند سلامت افراد خانواده و مشتری ها( مشتری رستوان ها، فست فود ها و ..) را تضمین کنند.

 

نکات خرید گوشت

هنگام خرید گوشت به مدت زمان باقی مانده از انقضای آن توجه کنید. و البته حتما از فروشگاه ها و شرکت های معتبر آن را تهیه کنید. گوشت نباید مدت زیادی در دمای اتاق بماند پس در فروشگاه ابتدا تمام خرید های خود را انجام دهید و در آخر گوشت را از یخچال فروشگاه بردارید. و به محض رسیدن به خانه یا رستوران و کیترینگ آن را داخل یخچال بگذارید. این نکات را رعایت کنید تا غذای شرکتی یا غذای خانگی سالم و بهداشتی ای را طبخ کنید.

از خرید مواد گوشتی با این نشانه ها خودداری کنید: هر گونه گوشت گاو یا بره ای که قهوه ای تیره یا بی رنگ است، بوی تند و سفتی یا لزج دارد. مرغی که کمی رنگ پریده به نظر می رسد، بوی قوی دارد یا سفت یا لزج است. ماهی هایی که رنگ پریده یا بی رنگ هستند، گوشت لزج و بوی تند یا آمونیاکی دارند. از خرید هر گونه گوشتی که در بسته بندی آسیب دیده، نشتی یا پاره شده است خودداری کنید، زیرا ممکن است در معرض هوا و باکتری های مضر قرار گرفته باشد.

نگهداری گوشت در فریزر

نکات ایمنی استفاده از گوشت

قبل و بعد از دست زدن به گوشت چه خام چه پخته شده حتما حداقل سی ثانیه دست خود را با آب و صابون بشویید. باکتری ها سریع تکثیر می شوند پس برای برش گوشت حتما از یک تخته و چاقوی جداگانه استفاده کنید.

سایر مواد غذایی مانند سبزیجات را از گوشت خام دور نگه دارید. گوشت خام فقط سه روز در یخچال سالم میماند پس برای نگهداری طولانی تر حتما آن را در کیسه فریزر یا ظرف درب دار مخصوص نگهداری گوشت درون یخچال فریزر بگذارید تا کاملا یخ بزند. دمای فریزر خود را تا حد امکان نزدیک به منفی 17 درجه نگه دارید. این به حفظ مواد مغذی و تازه نگه داشتن غذا کمک می کند.

توجه کنید که گوشت مرغ و سایر ماکیان را همیشه باید کاملا پخته مصرف کنید، مرغ خام و نیم پز حاوی باکتری سالمونلا است و می تواند منجر به بیماری های مختلفی شود.

بهداشت شستن دست

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *