فوت و فن قورمه سبزی

فوت و فن قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. فوت و فن قورمه سبزی جا افتاده و غلیظ رعایت یک سری نکات ساده است. این غذا به قدری محبوب است که در منوی غذای شرکتی تمامی شرکت ها و کارخانه ها وجود دارد. در این مقاله سایت کیترینگ ام تی فود می‌ خواهیم نکات طبخ این غذای خوشمزه را به شما توضیح بدهیم.

 

پخت قورمه سبزی اصیل ایرانی به روش بهترین آشپز ها

ابتدا سبزی ها را خیلی خوب سرخ کنید. بعد باید لوبیا ها را نیم ساعت در یک قابلمه جدا پخت و آب آن ها را خالی کنید. سپس پیازها را نگینی خرد کنید و بعد از عوض شدن رنگ پیازها گوشت را به آن‌ ها اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت نیز ادویه‌ ها را داخل گوشت بریزید. در ادامه بعد از اینکه گوشت را تفت دادید رب را داخل قابلمه بریزید و دوباره هم بزنید. سپس سبزی‌ هاا و لوبیا ها را داخل مواد بریزید. حالا لیمو عمانی را دو نیم کنید و دانه هایش را خارج کنید و داخل قابلمه بریزید. بعد استخوان قلم و آب را اضافه می کنیم. حالا باید شعله را کم بکنید و اجازه دهید خورش قورمه سبزی شما خوب جا بیفتد.

 

انواع سبزی و نسبت آنها در قورمه سبزی

یکی از مهم‌ ترین فوت‌ و‌ فن‌ های قورمه سبزی مربوط به نوع سبزی مورد استفاده و نسبت آنها به یکدیگر است. در نقاط مختلف کشور انواع سبزی و میزان آن برای خورشت قورمه سبزی متفاوت است و به همین دلیل طعم و عطر این خورش خوشمزه در استان‌ های کشورمان فرق دارد:

  • در تهران برای قورمه سبزی از تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله استفاده می‌ شود.
  • جنوبی‌ ها به قورمه سبزی مقداری کمی سیر تازه و شوید نیز اضافه می‌ کنند.
  • در آذربایجان شنبلیله را حذف و به جایش اسفناج به کار می‌ برند.

در هر حال به یاد داشته باشید تره زیاد در قورمه سبزی موجب تند شدن طعم آن می‌ شود و اسفناج زیاد نیز باعث شباهت مزه‌ آن به خورش آلو اسفناج می‌ شود. از طرف دیگر اسفناج و تره به خورش لعاب خوبی می‌ دهند و باعث غلیظ شدنش می‌ شوند. شنبلیله زیاد، آن را تلخ می‌ کند. اگر به دنبال نسبت ترکیب سبزی مناسب هستید بهتر است از تره به مقدار 4 واحد، گشنیز 1 واحد، جعفری 4 واحد، شنبلیله یک هشتم واحد و اسفناج به میزان 1 واحد استفاده کنید.

 

 فوت‌ و‌ فن‌ ها

از فوت و فن های قورمه سبزی باید به اندازه سبزی ها اشاره کرد، سبزی‌ ها را نه درشت و نه ریز بلکه متوسط خرد کنید و بعد اجازه دهید خوب سرخ شوند و رنگ‌ آن تیره شود. برای سیاه شدن رنگ قورمه سبزی نیز از لیمو عمانی تیره استفاده کنید. همچنین استفاده از یک قاشق غذا خوری رب انار یا تمر هندی باعث سیاه شدن رنگ آن می‌ شود. این را هم به یاد داشته باشید که راز اصلی خوشمزه شدن این خورش در جا افتاده بودن آن است پس در پخت آن هیچ وقت عجله نکنید و بگذارید زمان زیادی روی حرارت کم بجوشد.
نکته: توجه کنید حرارت اجاق بیش از حد کم نباشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *