جو جزو غلات بوده و از غذاهای ابتدایی بشر محسوب می شود، از خواص جو میی توان به فیبر بالا و چربی بسیار کم اشاره کرد.
در مقاله ام تی فود می خواهیم فواید، ویتامین ها و مواد معدنی جو را برای شما شرح دهیم.
انواع جو
برسی و تفکیک انواع جو، نحوه مصرف و تفاوت های خواص جو :
- جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده است.
- جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است.
- جو سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به نام (جو مرواریدی) معروف است.
- جو دوسر یا یولایف
- جو پرک
- جو زبویا به تنهائی زهرآگین و سمی است. مصرف درمانی دارد با دستور پزشک
جو دوسر و جو از نظر ارزش غذایی متفاوت هستند. جو دو سر مغذی است و ازجمله غلات کاملاً سالم محسوب میشود، به همین دلیل در وعده صبحانه اغلب مصرف می شود.
در مقایسه با جو دو سر، جو پروتئین بیشتری دارد حدودا دو برابر، همین قضیه در مقدار فیبر این دو غله نیز صادق است. فیبری که در جو وجود دارد و موجب سلامت دستگاه گوارش می شود بیشتر از جو دو سر است.
میزان مصرف جو دوسر بیشتر است، مردم ترجیح میدهند جو دو سر را به صورت پرک در وعده صبحانه مصرف کنند چراکه مقوی و مغذی است و انرژی و پروتئین بدن را برای شروع روز تأمین میکند.
مصرف جو در بین مردم بیشتر به صورت جزئی از خورش یا سوپ بوده که به نسبت مصرف جو دو سر کمتر است.
خواص جو
جو منبع غنی انواع ویتامین ها، مواد مغذی، معدنی و فیبر است که موجب می شود به عنوان یک ماده غذایی با ارزش بسیار بالا شناخته شود.
ویتامینها و مواد معدنی جو
جو حاوی پتاسیم، فولات، فیبر بتاگلوکان، نیاسین، ریبوفلاوین،فسفر، منگنز، کلسیم، مس، تیامین، آهن، منیزیم، سلنیوم، آهن و ویتامین B6 است و کلسترول ندارد؛ به همین دلیل سلامت قلبی و عروقی را تقویت میکند.
فشار خون و کلسنرول
مواد غذایی غنی از پتاسیم مثل جو می تواند به حفظ سطح فشار خون در محدوده ی طبیعی کمک کند.
فیبر بتاگلوکان سطح کلسترول بد را پایین میآورد و جو سرشار از فیبر محلول بوده که برای کاهش سطح کلسترول بد (LDL) مفید است.
با کاهل چربی و کلسترول احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی نیز کاهش میابد.
کاهش احتمال ابتلا به سرطان
فیبر موجود در جو موجب بهبود سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود پس از شما در برابر انواع مختلف سرطانها محافظت کند.
این غلات سرشار از ویتامینهای B و کلروفیل است که بدن را سمزدایی میکنند و سلولهای سرطانی و رادیکالهای آزاد در بدن را از بین میبرند.
سلامت استخوان ها و دندان
فسفر، منگنز، کلسیم و مس موجود در جو باعث سلامت استخوان ها و دندان ها می شود. کلسیم جو از شیر بیشتر است.
کمک به دیابت
غلات غنی شدهی سرشار از فیبر مثل جو جذب گلوکز در جریان خون را به تأخیر میاندازند و موجب کنترل قند خون می شوند.
کمک به کاهش وزن
جو با وجود ارزش غذایی بالا سیر کننده است، قند و چربی ناچیزی دارد در نتیجه برای کاهش وزن بسیار کمک کننده است.
بهترین زمان برای مصرف جو صبحانه است زیرا با خوردن جو در اولین وعده شما انرژی کامل برای شروع روز را دریافت می کنید، اما از خوردن جو در وعده های دیگر روز غافل نشوید.
بدون دیدگاه