برنج ایرانی اصل یکی از خوش طعم ترین و پر طرفدار ترین برنج ها است، که ما در مقاله ام تی فود در مود تمام ویژگی های آن توضیح خواهیم داد.
برنج چیست؟
به عنوان یک دانه غلات، برنج از پرمصرف ترین غذای اصلی برای بیش از نیمی از جمعیت انسان های جهان، به ویژه در آسیا و آفریقا است و انواع زیادی دارد.
در ایران نیز برنج ایرانی اصل غذای اصلی مردم است و همیشه پایه ثابت سفره ایرانی است.
برنج یک محصول غلات از خانواده Poecae است. برنج یک محصول گرمسیری است ک نیاز به رطوبت دارد.
گیاه برنج می تواند به ارتفاع 1 تا 1.8 متر (3 تا 6 فوت) رشد کند، گاهی اوقات بسته به تنوع و حاصلخیزی خاک بیشتر می شود. برگ های بلند و باریکی به طول 50 تا 100 سانتی متر (20 تا 40 اینچ) و 2 تا 2.5 سانتی متر (3⁄4-1 اینچ) پهن دارد.
برنج پس از نیشکر و ذرت، سومین کالای کشاورزی در جهان است. این محصول مهمترین محصول غذایی از نظر تغذیه و کالری دریافتی انسان است. بیش از یک پنجم کالری مصرفی انسان در سراسر جهان را تامین می کند.
نحوه کشت برنج
در کشور ما کشت برنج ایرانی اصل اکثرا به صورت نشائی و در بعضی مناطق کشور به صورت مستقیم انجام می گیرد.
در گذشته عدم موفقیت در کنترل و مبارزه با علف هرز، سبب شد تا از روش کشت مستقیم کمتر استفاده شود.
برنج ایرانی در شمال کشور در استان های گیلان ، مازندران و بخشی از استان گلستان کشت میشود.
بررسی های به عمل آمده نشان می دهد مهمترین ایراد کشت مستقیم تسطیح نبودن اراضی و رویش بیش از اندازه علف هرز است.
روش سنتی برای کشت برنج، غرقابی کردن مزارع در حین یا پس از کاشت نهال های جوان است.
این روش ساده نیاز به برنامه ریزی صحیح آبیاری دارد، ولی از رشد و تکثیر علف های هرز و گیاهان آفتی حیوانات موذی جلوگیری می کند.
غرقاب برای کشت برنج اجباری نیست، اما روش های دیگر نیاز به تلاش بیشتر برای کنترل علف های هرز و آفات در طول دوره رشد نیاز دارند.
نحوه پخت برنج ایرانی
برنج ایرانی اصل قبل از پخت شسته می شود تا مقدار زیادی از نشاسته برنج به همراه آلودگی های آن از بین برود.
شستن برنج ایرانی اصل موجب می شود تا میزان چسبندگی دانه های برنج بعد پخت را کاهش یابد.
بعد از شست و شوی برنج میتوان برنج ایرانی را به دو صورت آبکش کردن و کته طبخ کرد، برای حفظ خاصیت برنج توصیه می شود از روش کته کردن استفاده کنید.
برخی برنج ایرانی اصل را بین 30 دقیقه تا چند ساعت خیس می کنند و پس از آن میپزند.
معرفی انواع برنج ایرانی
از برنج های ایرانی اصل میتوان صدری (دم سیاه، دم زرد، دم قرمز )، طارم، هاشمی، علی کاظمی و برنج پر محصول ( شیرودی، فجر، خزرو..) نام برد.
کیترینگ ام تی فود نیز از برنج ایرانی اصل در پخت غذا های اصیل و خوش مزه ایرانی استفاده می کند.
بدون دیدگاه