ته چین مرغ

ته چین مرغ

ته چین مرغ یک غذای محبوب ایرانی است که از ترکیب برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌ تر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می‌ شود. ته‌ چین در بین غذا های ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌ ها است،

در این مقاله ام تی فود مرحله به مرحله طبخ ته چین مرغ خاص و خوشمزه را آموزش خواهیم داد.

 

مواد اولیه مورد نیاز

این مواد اولیه به اندازه چهار نفر ته چین مرغ می دهد.

  • سه پیمانه برنج ایرانی
  • یک قاشق غذا خوری گلاب
  • چهار قاشق غذا خوری زعفران دم کرده غلیظ
  • حدود پنجاه گرم کره
  • حدود صد گرم زرشک
  • یک عدد سینه مرغ بزرگ
  • یک پیمانه ماست پر چرب
  • دو عدد پیاز متوسط
  • به مقدار کافی نمک و فلفل سیاه
  • به مقدار کافی روغن
  • خلال پسته و بادام (قابل حذف)
  • دو عدد زرده تخم مرغ

 

طرز تهیه

ته چین مرغ غذای نسبتا سختی است به چندین مرحله نیاز است تا طبخ این غذا کامل شود اما نتیجه آن کاملا ارزشش را دارد پس با حوصله تمام مراحل را انجام دهید.

 

مرحله پخت مرغ ته چین:

در این مرحله ابتدا یکی از پیاز ها را به حدود قسمت تقسیم کنید سپس مرغ را با نمک، فلفل و پیازی که خورد کردیم داخل قابلمه بریزید و یک و نیم لیوان آب به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و بگذارید مرغ تا زمانی ک آب تقریبا کامل بخار شود آب پز شود.

داخل تابه ای کمی روغن بریزید پیاز ها را رنده کنید و داخل روغن بریزید و هم بزنید تا کمی سرخ شوند. در این مرحله مرغی که آب پز کردیم را با دست ریش ریش کنید یا با چاقو به قطعات کوچک خورد کنید. در نهایت مرغ ها را به پیاز ها اضافه کنید و تفت دهید تا مرغ ها هم کمی سرخ شوند.

مرغ را تست کنید اگر نیاز به نمک و فلفل داشت اضافه کنید. بعد از سرخ شدن پیاز و مرغ یک قاشق غذا خوری از زعفران را به آن اضافه کرده و هم بزنید و از روی حرارت بردارید.

 

مرحله پخت برنج:

در این مرحله برنج ته چین مرغ را آماده میکنیم پس برنج را نسبت به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت به همراه ۱ قاشق چایخوری نمک و آب ولرم خیس میکنیم. سپس یک قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و آن را تا نیمه آب پر می کنیم و اجازه می دهیم آب به جوش بیاید.

بعد از اینکه آب جوش آمد، یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه کنید. در ادامه برنج را به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت هفت تا ده دقیقه پخت اولیه برنج انجام شود.

زمانی که دانه های برنج ته چین مرغ کاملا نرم شدند ولی مغزشان سفت بود و زیر دندان گیر داشت باید برنج را آبکشی کنیم و سپس کنار بگذاریم.

 

مرحله آماده کردن مخلفات:

در این مرحله زرشک ها را که از ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید، سپس آبکشی کنید، بعد به همراه مقداری کره در یک تابه مناسب تفت دهید تا رنگ زرشک ها براق تر شود سپس زرشک را کنار می گذاریم.

یک کاسه یا طرف بزرگ انتخاب کنید و زرده های تخم مرغ را در آن بریزید و خوب هم بزنید تا از لختگی در بیاید و رنگش روشن تر شود. حالا ماست پر چرب، سه قاشق زعفران و گلاب را به زرده ها اضافه می کنیم. به خوبی همه ترکیبات را هم بزنید تا یکدست شود.

ته چین مرغ

پخت نهایی ته چین مرغ:

برنج را به این ترکیب اضافه کنید و با ملایمت هم بزنید. ظرفی را که برای پخت ته چین مرغ انتخاب و چرب کنید، سپس نصف برنج را در آن بریزید و با پشت قاشق فشرده کنید. مرغ و زرشک را روی برنج بریزید و باز با پشت قاشق فشرده کنید. بقیه برنج را هم روی مرغ و زرشک به صورت لایه ای بریزید و باز فشرده کنید.

برنج را روی حرارت ملایم بگذارید. بعد از حدود چهل و پنج دقیقه ته چین می پزد، آن را به آرامی روی یک ظرف مناسب بر گردانید، و اگر دوست داشتید با خلال پسته، بادوم و زرشک تزیین کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *