زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از انواع غذا های ایرانی محبوب است که به عنوان یک غذای مجلسی در بسیاری از مراسم‌ ها سرو می شود.

در این مقاله ام تی فود قصد داریم طرز پخت زرشک پلو با مرغ را به شما آموزش دهیم.

 

مواد اولیه مورد نیاز

دقت بفرمایید که این مقدار مواد اولیه مناسب پخت زرشک پلو با مرغ برای چهار نفر است.

  • 4 پیمانه برنج ایرانی
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 50 گرم کره
  • 4 تکه ران مرغ
  • 1 قاشق آب لیمو ترش و تازه
  • 2 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
  • 3 قاشق زعفران دم شده غلیظ
  • زرشک به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • 1 حبه سیر درشت

 

نکته: به جای ران مرغ می توان از سینه مرغ برای تهیه زرشک پلو با مرغ استفاده کرد.

 

طرز تهیه و پخت

برای پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی و خوش مزه باید دو مرحله زیر را انجام دهید.

 

مرحله اول: ابتدا در تابه روغن بریزید و بگذارید روی حرارت داغ شود بعد مرغ ها را در روغن بگذارید و درب تابه را ببندید تا سرخ شود. بعد هفت دقیقه مرغ ها را برگردانید تا طرف دیگر آنها نیز سرخ شود. سپس زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید. بگذارید مرغ ها کاملا طلایی و کاملا در روغن همراه با زرد چوبه سرخ شوند.

مرغ ها را از تابه خارج کنید و پیاز را رنده کنید و داخل همان تابه قبلی بریزید. پیاز ها را خوب سرخ کنید بعد از سرخ شدن پیاز ها سیر خورد شده(حبه سیر را به چند قسمت تقسیم کنید) و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حالا نمک و فلفل بریزید و بعد از چند دقیقه دو و نیم لیوان آب جوش و مرغ ها را داخل تابه بریزید و درب تابه را بگذارید. به حداقل یک ساعت زمان برای پخت نیاز دارد.

نکته: بعد از پخت مرغ فورا یک قاشق زعفران به خورش مرغ اضافه کنید و در تابه را بگذارید.

 

مرحله دوم: در این مرحله باید برنج و زرشک را آماده کنیم برای این کار ابتدا زرشک را بشویید و بگذارید مدت کوتاهی در آب بماند سپس برنج را به همراه آب، نمک و روغن روی حرارت می گذاریم. برنج را برای چهار نفر می توان هم به شکل کته آماده کرد یعنی بدون ابکشی هم می توان آب کشی کرد. برای تعداد بالا پیشنهاد می شود حتما برنج را آبکش کنید تا مانع خمیری و شفته شدن برنج شود.

حالا زرشک ها را با کمی کره یا روغن در تابه با حرارت ملایم چند دقیقه سرخ کنید و کنار بگذارید. در نهایت برنج را با زرشک و زعفران تزیین کنید و کنار مرغ سرو کنید.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *